Bedgeheimen van Kleine dieren

 

Een voorstelling van René Krekels

 

 27 maart 2023  van 20.45-21.45 uur

 

Na de jaarvergadering van de Heemtuin Malden zal René krekels een lezing houden over de voortplanting van kleine dieren. Zijn lezing wordt ondersteund door unieke foto’s door hem gemaakt.

 

Locatie Tennisvereniging Malden

Een weinig in het geniep, soms in het donker, voltrekt zich de voortplanting van  kleine dieren. Op 27 maart ‘s avonds onthult René Krekels de Bedgeheimen van Kleine Dieren. Deze voorstelling is voor iedereen gratis te bezoeken.

 

Het publiek krijgt de slimmigheden van paringslustige mannetjes en de reacties van de slimme vrouwtjes voorgeschoteld. Ieder mannetje en vrouwtje heeft zijn of haar eigen belang. Zijn de kleinsten onder de insecten, de springstaarten ook te verleiden tot een zwierige paringsdans? Zijn de vrouwtjes van de gele mestvliegen echt overgeleverd aan opdringerige mannen op de koeienvlaai? Welke knipperlichtrelatie consumeren kevers in de hellingbossen? Waarom hebben hooiwagens acht poten? De antwoorden komen allemaal voorbij op het witte doek bij de ‘Bedgeheimen van kleine dieren’.

 

De onthullende verhalen zijn van passende beelden en muziek voorzien. Beleef de Bedgeheimen tijdens een leerzame maar zeker ook onderhoudende avond.

 

René Krekels is bioloog en natuurfotograaf, met een voorliefde voor het gedrag van de kleinere dieren. Daarover schrijft René in tijdschriften zoals Roots en BuitenLeven.

 

De voorstelling vindt plaats na afloop van de ledenvergadering van de Vrienden van de Heemtuin Malden op woensdag 27 maart. De inloop voor bezoekers van de voorstelling is tussen half negen en kwart voor negen. Locatie is de Tennis Vereniging Malden, Dorsing 1, 6581 RT Malden.