Lijkt het jou leuk om mee te helpen kinderen te laten ontdekken wat er groeit en bloeit in Heemtuin Malden en wil je het team educatiebegeleiders versterken?

Kinderen van de basisscholen in Malden/Heumen mogen met hun klas, in het voorjaar (april-mei- juni) en najaar (september-oktober) naar de Heemtuin komen. 

Ze krijgen een speciaal voor en door de Heemtuin gemaakte les. De verschillende lessen zijn afgestemd op het seizoen en het leerniveau van de kinderen in de onder-, midden- en bovenbouw. 

Vrijwilligers, die educatief begeleider zijn, gaan op pad door de Heemtuin met een klein groepje kinderen. Per les zijn 3 of 4 educatie begeleiders en de schoolleerkracht aanwezig. Zij begeleiden kinderen bij het uitvoeren van opdrachten over diverse onderwerpen in de vrije natuur van Heemtuin Malden. Kinderen meten bv. hoe dik een boom is, tellen jaarringen, speuren naar sporen en kleine beestjes, luisteren naar vogelgeluiden of observeren bv. bijen. We willen de kinderen de natuur laten ontdekken en aansluiten bij hun natuurlijke nieuwsgierigheid. 

Natuurlessen worden gegeven in schooltijd en duren ongeveer een uur. Voor en na de lessen nemen we een extra uurtje voor het klaarzetten en opruimen van het lesmateriaal. Na afloop kletsen we nog even  gezellig na.

Het lesrooster wordt ongeveer 6 weken voor het lesseizoen gemaakt. Voorjaar: april-mei-juni. Najaar: september-oktober. De educatiebegeleiders kunnen dan zelf aangeven welke lessen ze willen geven en op welke dagdelen ze beschikbaar zijn.

Wat heeft Heemtuin Malden jou te bieden?

Een hartelijk welkom bij een fijne, enthousiaste club mensen! Een prachtige groene werkplek waar in ieder seizoen iets nieuws te ontdekken is. Uitbreiding van je natuurkennis en ervaring opdoen met natuureducatie. Een fijn team en 1 maal per jaar een vrijwilligersuitje. Gratis koffie en thee in ons gezellige Heemhuis. 

Wil jij meedoen?

Wil jij je liefde voor de natuur delen en je samen met de kinderen verwonderen over wat er allemaal groeit en bloeit op dit mooie stukje Malden? Of misschien eerst een keer meelopen? Kom kennismaken met ons!

Ervaring in lesgeven en specifieke kennis van de natuur is niet noodzakelijk. Je krijgt goede begeleiding en je zult zelf ook steeds weer nieuwe dingen leren. 

Proefdraaien door lessen mee te kijken mag. 

Heb je belangstelling, wil je meedoen of wil je eerst meer informatie? Welkom! 

Mail naar educatie@heemtuinmalden.nl

Eén van de begeleiders met groepje kinderen
Kinderen lopen langs de akkers
Kleuters bij de composthoop