Meten hoe dik die boom is, speuren naar sporen, verschillende kleuren bessen verzamelen, luisteren naar vogelgeluiden, de bijen observeren.
Onze educatiebegeleiders helpen in het voor- en najaar basisschoolkinderen bij het uitvoeren van dit soort leuke en leerzame opdrachten in de heemtuin.

    Het doel hiervan is om verwondering en interesse op te wekken
in thema’s als bomen, bloemen, kleine beestjes, stenen, water of de moestuin.

    Educatiebegeleider in de heemtuin is inspirerend werk met kinderen in de natuur als onderdeel van een gezellig team.


Meer informatie?


Mail dan: educatie@heemtuinmalden.nl

Belangstelling: geef je op via deze link

Heemtuin in de Topic

Vrijwilligers gezocht

40 jaar Heemtuin Malden

De werkgroepen van de Heemtuin zoeken naar nieuwe vrijwilligers om hun continuïteit te waarborgen. Dit met name voor de werkgroepen Educatie, Activiteiten, Kruidentuin en Moestuin. Meer over de  werkgroepen...

... In iedere Topic leest u een bijdrage van Loes van der Meij met foto’s van Emmy Meijers.

In de laatste topic dit verhaal over de jaarlijkse vliegshow.

Wat 40 jaar geleden nog een braakliggend stuk land was, is door de inzet van honderden vrijwilligers een prachtig stukje natuur geworden met verschillende biotopen en veel soorten van de rode lijst.

De kruidengroep van de Heemtuin Malden zoekt nieuwe vrijwilligers met groene vingers die onze groep kunnen ondersteunen een mee wil helpen in het onderhoud van de kruidentuin op donderdagochtenden van 09.30 - 12.00 uur van maart tot oktober.

Belangstelling: geef je op via deze link of kom eens langs op een donderdagochtend op de Bosweg 8a te Malden.

 

Vleermuizen zoeken met een bat detector, koffie schenken bij een lezing over bloemen, brainstormen over oude ambachten, eieren verstoppen als paashaas: meedoen met de activiteitencommissie is veelzijdig en afwisselend!

Bedenken en organiseer allerlei verschillende activiteiten in de heemtuin voor diverse doelgroepen en voer deze samen met andere vrijwilligers uit.


Heb je ook zin om eens iets leuks mee te organiseren, neem dan contact op en mail:

vrijwilligers@heemtuinmalden.nl

Of geef je op via deze link

Acht hectare is een mooie hoeveelheid grond voor een kleine boer. Hij kan er groente verbouwen en een aantal schapen houden. Er is water, uit het bos haalt hij stookhout, timmerhout en schopstelen. De bijen leveren honing. Door de kleinschaligheid is er veel ruimte voor insecten en vogels. 


In het kort is dit wat de heemtuin de bezoeker wil laten zien. Het is mogelijk om hier met een heemtuingids te wandelen die uitleg geeft bij wat er allemaal te zien, te ruiken, te proeven en te horen is.


Vraag een rondleiding aan voor een familie- of een personeelsfeestje. Duur van de wandeling anderhalf tot twee uur, kosten 20 euro (maximaal 20 personen) per gids.


Meer informatie?


Mail dan: heemtuin@heemtuinmalden.nl o.v.v. Rondleiding


Rondleiding door de Heemtuin