Meten hoe dik die boom is, speuren naar sporen, verschillende kleuren bessen verzamelen, luisteren naar vogelgeluiden, de bijen observeren.
Onze educatiebegeleiders helpen in het voor- en najaar basisschoolkinderen bij het uitvoeren van dit soort leuke en leerzame opdrachten in de heemtuin.

    Het doel hiervan is om verwondering en interesse op te wekken
in thema’s als bomen, bloemen, kleine beestjes, stenen, water of de moestuin.

    Educatiebegeleider in de heemtuin is inspirerend werk met kinderen in de natuur als onderdeel van een gezellig team.


Meer informatie?


Mail dan: vrijwilligers@heemtuinmalden.nl

Belangstelling: geef je op via deze link

Heemtuin in de Topic

Vrijwilligers gezocht

40 jaar Heemtuin Malden

De werkgroepen van de Heemtuin zoeken naar nieuwe vrijwilligers om hun continuïteit te waarborgen. Dit met name voor de werkgroepen Educatie, Activiteiten, Kruidentuin en Moestuin. Meer over de  werkgroepen...

... In iedere Topic leest u een bijdrage van Loes van der Meij met foto’s van Emmy Meijers.

In de laatste topic dit verhaal over de vettige diksteel en de giftige vezelkop.

Wat 40 jaar geleden nog een braakliggend stuk land was, is door de inzet van honderden vrijwilligers een prachtig stukje natuur geworden met verschillende biotopen en veel soorten van de rode lijst.

De kruidengroep van de Heemtuin Malden zoekt nieuwe vrijwilligers met groene vingers die onze groep kunnen ondersteunen een mee wil helpen in het onderhoud van de kruidentuin op donderdagochtenden van 09.30 - 12.00 uur van maart tot oktober.

Belangstelling: geef je op via deze link of kom eens langs op een donderdagochtend op de Bosweg 8a te Malden.

Vleermuizen zoeken met een bat detector, koffie schenken bij een lezing over bloemen, brainstormen over oude ambachten, eieren verstoppen als paashaas: meedoen met de activiteitencommissie is veelzijdig en afwisselend!

Bedenk en organiseer allerlei verschillende activiteiten in de heemtuin voor diverse doelgroepen en voer deze samen met andere vrijwilligers uit.


Heb je ook zin om eens iets leuks mee te organiseren, neem dan contact op en mail:

vrijwilligers@heemtuinmalden.nl


Acht hectare is een mooie hoeveelheid grond voor een kleine boer. Hij kan er groente verbouwen en een aantal schapen houden. Er is water, uit het bos haalt hij stookhout, timmerhout en schopstelen. De bijen leveren honing. Door de kleinschaligheid is er veel ruimte voor insecten en vogels. 


In het kort is dit wat de heemtuin de bezoeker wil laten zien. Het is mogelijk om hier met een heemtuingids te wandelen die uitleg geeft bij wat er allemaal te zien, te ruiken, te proeven en te horen is.


Vraag een rondleiding aan voor een familie- of een personeelsfeestje. Duur van de wandeling anderhalf tot twee uur, kosten 20 euro (maximaal 20 personen) per gids.


Meer informatie?


Mail dan: heemtuin@heemtuinmalden.nl o.v.v. Rondleiding


Rondleiding door de Heemtuin

Gezocht: educatiebegeleiders

Gezocht: leden Activiteitengroep

Stefania Liberakakis, Eurovisie Songfestivalinzending voor Griekenland en zanger en acteur Tommie Christiaan aan het werk in de Heemtuin Malden voor het opnemen van een videoclip ter promotie van de kinderfilm Pieter Konijn op de vlucht.


De Gelderlander schonk er 6 juni j.l. aandacht aan met dit artikel in krant en site:Eerst een clip opnemen in Malden, daarna 183 miljoen songfestivalkijkers voor Stefania


MALDEN - 183 miljoen televisiekijkers zagen twee weken geleden hoe Stefania Liberakakis voor Griekenland de show stal tijdens het Eurovisie Songfestival. Krap drie weken eerder, zo blijkt nu, zag een handjevol bezoekers haar al aan het werk in de Heemtuin in Malden. De 18-jarige Grieks-Nederlandse zangeres nam er een videoclip op ter promotie van de kinderfilm Pieter Konijn op de vlucht. Die is vanaf nu in de bioscoop te zien. 

Leo Klaassen 6 jun. 2021


Met zanger en acteur Tommie Christiaan zingt ze het lied Voor een ander, waarbij ze op plekjes door de hele tuin zijn gefilmd. Een locatiescout had de tuin op internet ontdekt als locatie met veel verschillende mooie groene plekjes bij elkaar.


Geen idee

De veelal oudere bezoekers van de Heemtuin hadden geen idee wie er die hele zondag werden gefilmd. Ook voorzitter Dieuwke Oegema kende de twee artiesten niet, maar zag wel een mooie kans om via hen de Heemtuin ook bij jonge gezinnen in de kijker te spelen. Kinderen kunnen er immers veel leren over de natuur en gewassen.


Groente uit de supermarkt

De filmers konden trouwens ook wel een lesje over groenten gebruiken. Het leek ze leuk als Stefania en Tommie Christiaan in beeld af en toe wat uit de grond trokken, maar in mei valt er natuurlijk maar weinig te oogsten. En dus stuurde Oegema echtgenoot Herman snel naar de Maldense Plus voor wortels, aardappelen en paprika. ,,Uiteindelijk zie je ze trouwens een stuk rabarber en een radijsje eten", aldus Oegema, die nu eindelijk over de clip mag vertellen. ,,Die komen wel echt uit de grond van de Heemtuin.”

Heemtuin als decor voor videoclip voor de kinderfilm Pieter Konijn op de vlucht

Fotografie: EGO Company / Jesse Knobbe

Speurtocht Pieter Konijn

Klik op de afbeelding hiernaast om het PDF-document met De route en De vragen te downloaden.

Klik op de afbeelding hiernaast om het PDF-document met De antwoorden en extra informatie te downloaden.